Mistä liput teatteriin?

Sivun kuva Mista liput teatteriin - Mistä liput teatteriin?

Teatteriin on mukava mennä yksin tai sitten vähän isommalla porukalla; sinä päätät. Teatteri on yksi vanhimmista kulttuurin muodoista, joka on selviytynyt tähän päivään ja kuin ihmeen kaupalla pitänyt pintansa, vaikka nykyään onkin saatavilla vaikka mitä muita viihdepalveluita. Teatteri on myös pysynyt ajan hermolla ja pyrkinyt tarjoamaan uutta ja raikasta sisältöä myös nykyihmiselle. Yksi todennäköinen syy on ehkäpä se, että teatterissa et seuraa ohjelmaa ruudun takaa, vaan olet paikan päällä – joissain esityksessä tämä saattaa johtaa siihen, että olet spontaanisti jopa mukana näytelmässä.

Nyt kun kiinnostuksesi teatteriin on takuulla herännyt, palat varmasti halusta saada tietää, mistä saat liput seuraavaan mahdolliseen näytelmään. Olemme koonneet tähän artikkeliin oleellista tietoa siitä, mitä kannattaa pitää mielessä lippuja ostettaessa.

Lippuja on tarjolla vaikka missä

Lippujen hankintaan on olemassa nykyään monta eri kanavaa. Tärkeimmät näistä ovat verkko ja teatterin lippuluukku. Kesäteattereilla on harvemmin verkkomyyntiä, eteenkin pienillä paikkakunnilla, joten lipun ostaminen onnistuu ainoastaan tulemalla paikan päälle. Kannattaa myös varata mukaan käteistä, sillä kortilla tai kännykällä maksaminen ei vielä ole ennättänyt joka paikkaan ja nettiyhteyksien toimivuudesta ei aina ole takeita.

Liput kannattaa hankkia mahdollisimman aikaisin, jotta varmistat paikkasi esityksessä. Etenkin ensi-iltojen liput myydään usein pois melko nopeasti. Joillain teattereilla on kuitenkin käytäntö, että mikäli ilmestyt lippuluukulle ennen esitystä, saatat saada niin sanotusti mattimyöhäsen lipun hieman halvemmalla.

Yksittäisten lippujen lisäksi on saatavilla myös kausikortteja. Niiden avulla aktiivisen teatterin katsojan ei tarvitse huolehtia yksittäisten esitysten lipuista, ja olet mukana tukemassa teatterin toimintaa hieman pitkäjänteisemmin. Joillain teattereilla on myös erillinen mesenaattiohjelma, jos haluat ryhtyä nykyaikaiseksi taiteen tukijaksi.

Huomioi aina myös mahdolliset alennukset. Opiskelijat ja eläkeläiset saavat lipun yleensä muutaman euron halvemmalla, jotta kynnys harrastaa kulttuuria ei ole kiinni rahasta. Mikäli ostat lippuja isolle porukalle, kannattaa kysyä, tarjoaako teatteri tässä tilanteessa jonkinlaisen alennuksen. Yleensä tästä on informoitu nettisivuilla, mutta toisinaan se on myös ehkä jäänyt pois. Kysyminen ei kuitenkaan maksa mitään.

Jos saat työnantajaltasi kulttuuriseteleitä, voit käyttää niitä teatterilippujen ostamiseen. Tämä onnistuu usein myös netin kautta tosi helposti. Kulttuurisetelien nimenomainen tarkoitus on kannustaa työntekijöitä rentoutumaan kotimaisen kulttuurin parissa ja ne ovat erinomainen keino rohkaista ihmisiä tutustumaan esimerkiksi lähialueensa teatteriin.