Teatterin tarjonta

Suositeltava kuva Teatterin tarjonta - Teatterin tarjonta

Huolimatta siitä, että nykyään viihdettä on saatavilla ihan vain parilla klikkauksella, ja vieläpä ihan kohtuulliseen hintaan, ovat teatterit onnistuneet pysymään pinnalla myös nykyaikana. Mielikuva siitä, että teatterissa käyvät vain ylempään keskiluokkaan kuuluvat vanhukset, on virheellinen ja tämä johtuu ennen kaikkea teatterin tarjonnasta: se kiinnostaa ihan kaikenikäistä yleisöä ja pysyy ajantasalla vuodesta toiseen.

Post kuva Teatterin tarjonta Millaista ohjelmaa teatterissa siis nykyaan on - Teatterin tarjontaMillaista ohjelmaa teatterissa siis nykyään on?

Perinteisesti teatterin ohjaaja sovittaa jonkin tunnetun romaanin tai muun tarinan teatterilleen sopivaksi. Yleisö tietää siis, mitä on oletettavissa ja tulee katsomaan ennen kaikkea uutta tulkintaa esimerkiksi jostakin lasten sadusta tai vaikkapa Kalevalan tarinasta. Tällaisissa näytelmissä korostuu toisinaan taiteellinen vapaus, ja uudella tulkinnalla voidaan ottaa kantaa johonkin ajankohtaiseen aiheeseen.

Teatterilla voi olla myös oma käsikirjoittaja, jonka tehtävänä on varmistaa, että näyttämöllä on tarjolla myös jotain aivan ennennäkemätöntä. Vaikka tämä onkin suomenkielisillä markkinoilla melko harvinaista pienen menenkin vuoksi, ei se kuitenkaan sulje pois sitä, että näytelmän käsikirjoitus olisi kirjoitettu nimenomaan teatterille. Jotkin suomalaiset kirjailijat ovat innokkaita kokeilemaan tätä tyyliä, koska se on heille uutta.

Post kuva Teatterin tarjonta Millaista ohjelmaa teatterissa siis nykyaan on2 - Teatterin tarjonta

Nykyaikaiseen teatteriin kuuluu myös toisinaan interaktiivisuus: yleisön ei tarvitse olla mikään staattinen massa, vaan sitä voidaan hyödyntää näytelmän kulussa. Moni teatterissa kävijä ei ole tottunut siihen, että he ovat mukana näytelmässä ex tempore -meiningillä, mutta tällä pystytään luomaan aivan ainutlaatuinen teatterikokemus. Tämä toimii niin lasten kuin aikuistenkin kanssa, ja varsinkin lapset rakastavat tällaisia kokemuksia.

Oli kyseessä sitten ammatti- tai amatööriteatteri, näytelmiä on saatavilla moneen lähtöön, sillä ohjelmisto halutaan pitää mahdollisimman monipuolisena. Klassisen teatterin aika ei suinkaan ole ohi, vaan teatteri pyrkii yksinkertaisesti avaamaan ovensa aivan uudenlaisille yleisöille, ja sitä kautta purkamaan sitä vääristynyttä mielikuvaa, joka teatterissa kävijöihin turhan usein liitetään.